The Mask You Live In trailer 2014

Uit onderzoek blijkt dat in jongens, in vergelijking met meisjes, meer kans hebben gediagnosticeerd te worden met een gedragsstoornis, het niet afmaken van hun studie, binge drinken, het plegen van een geweldsmisdrijf en / of het plegen van zelfmoord. Volgens de documentaire The Mask You Live In komt dit met name door de maatschappelijke druk op jongens om zich altijd maar als een echte man te gedragen, met in het bijzonder de invloed van drie simpele woorden: "Be A Man."


[divider /]

[onethird]

The Mask You Live In trailer 2014

[button14 linktarget=”_self” url=”https://documentairenet.nl/category/trailers/” titel=”Meer Documentaire Trailers”]
[viceadd300x250]
[/onethird] [twothirds_last]

[inleidingnieuws] Uit onderzoek blijkt dat in jongens, in vergelijking met meisjes, meer kans hebben gediagnosticeerd te worden met een gedragsstoornis, het niet afmaken van hun studie, binge drinken, het plegen van een geweldsmisdrijf en / of het plegen van zelfmoord. [/inleidingnieuws]

Volgens de documentaire The Mask You Live In komt dit met name door de maatschappelijke druk op jongens om zich altijd maar als een echte man te gedragen, met in het bijzonder de invloed van drie simpele woorden: “Be A Man”.

Documentairemaakster Jennifer Siebel doet onderzoek naar en beschrijft de invloed van de druk van mannelijkheid (burden of masculinity) op de mannelijke bevolking (van de VS).

[divider/]

Denk je dat er een kern van waarheid zit in de boodschap van deze documentaire?

[dil dil = 14467]

[/twothirds_last]

[divider /]