Medialogica: Joran en Natalee

Toen de scholiere Natalee Holloway in 2005 op Aruba verdween, overspoelden de Amerikaanse media het eiland. Nadat bleek dat de Nederlander Joran van der Sloot de hoofdverdachte was, kwam ook in ons land een ongekende mediahype op gang.
Drie jaar later kondigde misdaadverslaggever Peter R. de Vries aan de zaak te hebben opgelost. Zeven miljoen(!) mensen zagen Joran een ‘bekentenis’ afleggen op de verborgen camera, maar nog altijd is Natalee niet gevonden en Joran er niet voor veroordeeld. Argos wist de hand te leggen op het politiedossier over Joran van der Sloot en reconstrueert in deze documentaire daarmee de zin en onzin die over hem in de media verscheen.

[divider/]

In Argos-TV Medialogica wordt aan de hand van concrete voorvallen het verschil tussen de werkelijkheid en het beeld dat media daarvan schetsten onderzocht. Een verschil met vaak verstrekkende gevolgen, voor individuen maar ook voor de samenleving als geheel. Deze aflevering/documentaire werd oorspronkelijk uitgezonden op 01-01-2013. Meer Documentaires van Argos-TV Medialogica kunt u hier op documentairenet vinden.

[adsenseresponsive][tab:Docu]
Get Adobe Flash
[tab:Trailer]
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]