Megafactories Heineken

Elke week is in de tv serie Megafactories van National Geographic Channel een grote fabriek te zien en wordt het complete fabricage proces van het product waar het om draait in ogenschouw genomen. En deze keer is dat Heineken bier!
In de 45 minuten durende documentaire is te zien hoe Heineken bier volgens bijna 150 jaar oud recept wordt gebrouwen in de ketels van Heineken in Zoeterwoude en Den Bosch.
De vele aspecten van het brouwproces komen hierbij aan de orde, zoals het selecteren van het juiste gerst en hop, de kwaliteit van het water, het vergistingsproces, het lageren en natuurlijk het verpakken in de bekende groene Heineken flessen.
Naast het brouwproces is er ook ruimschoots aandacht voor vele andere zaken die Heineken de leider in het internationale premium bier segment maken. Denk aan de geschiedenis en traditie van het bedrijf, de marketing van het Heineken merk, hoe het bedrijf elke dag actief invulling geeft aan duurzaam ondernemen en bovenal het vakmanschap en de passie van de medewerkers. Hierbij komen vele Heineken-medewerkers voor het voetlicht, van de brouwmeester tot de sponsoringmanager, van de watertechnoloog tot de barman en van de stalmeester tot de voorzitter van de Raad van Bestuur.

[divider/]

Sorry, deze video is niet (meer) beschikbaar