Metropolis over Metalheads

In de alweer een-na-laatste aflevering van dit seizoen duiken de correspondenten van Metropolis in een subcultuur met wereldwijde wortels: heavy metal. Want metalheads kom je overal tegen, ook op plekken waar je het misschien niet verwacht.
Een plek waar je het niet zo snel verwacht is in Botswana, waar metalhead Gunsmoke zich het metalhead stijltje helemaal eigen gemaakt. Gehuld in zwarte, leren cowboykleren headbangt hij op metalfeesten in de hoofdstad Gaborone. Maar hij lijkt gevaarlijker dan hij is, want overdag knuffelt Gunsmoke het liefst met zijn konijntjes. En dat Metalheads de duivel aanbidden gaat ook niet altijd op, Carlos uit Spanje ziet er uit als een ruige rocker en misschien gek op motoren, maar ook op Jezus Christus. Gewapend met Metal Bijbels en Biker Bijbels die speciaal voor die doelgroepen zijn gemaakt, verspreidt hij het woord van de Heer in motorclubs.
Ook zien we Jerry Orie die de metalbaas is in Suriname en het enige metal café in het land runt, Unker Bunker genaamd. Zijn doel is om van Suriname de Caribische metal hoofdstad te maken en is daar aardig mee op weg. Voor de rest zien we nog metalheads uit Amerika en Nederland, en nog meer plekken waar je ze niet zo snel verwacht als in Jemen, China en Laos.
Deze documentaire van Metropolis werd oorspronkelijk uitgezonden op 31-01-2013. Meer Documentaires van Metroplis kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1191350″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]