Een kijkje in het leven van de zwaarlijvige wereldburger. De wereld wordt steeds dikker. Maar hoe erg vinden we dat eigenlijk? Iedereen weet dat fastfood ongezond is, maar in Amerika eten ze er geen burger minder om. Lastig is het wel. In Pakistan bijvoorbeeld betaal je het dubbele tarief voor een taxiritje. Amerika is het land met de dikste mensen ter wereld. En bij het restaurant de Heart Attack Grill in Las Vegas zijn ze daar nog trots op ook. Daar haal je de vetste burgers van het land en als je meer dan 160 kilo weegt krijg je ze zelfs gratis. Big Mike komt er rond voor uit dat hij kampt met overgewicht maar bestelt er toch regelmatig een Triple Bypass Burger.
In Pakistan heb je als je dik bent veel praktische problemen. De kledingmarkt is niet ingespeeld op grote maten, dus moet Mohammad met zijn 130 kilo zijn eigen onderbroeken naaien. En als hij een taxi wil pakken dan wordt hij keer op keer door de chauffeurs geweigerd omdat ze bang zijn dat hun gammele brommertaxi doorzakt. Maar met zijn extra kilo’s verdient hij wel een dikke boterham als komisch acteur op feesten en partijen. Zo maakt hij dankbaar gebruik van zijn gewicht.
Ook Uma uit Barcelona gooit haar kilo’s in de strijd tijdens haar werk. Zij werkt als escortmeisje en maakt reclame voor zichzelf als ‘XXL vrouw’. Uma weet maar al te goed dat er zat mannen dol zijn op een maatje meer en ze peinst er niet over om af te vallen. ‘Als ik in een lat verander, dan ben ik net als al die andere meisjes,’ aldus Uma. Ze ziet haar overgewicht dus zeker niet als een probleem.
De wereld zoals je hem nergens anders ziet. De meer dan vijftig lokale correspondenten van VPRO’s Metropolis gaan iedere week wereldwijd op zoek naar opvallende verhalen uit het dagelijks leven van mensen in hun land. Dit seizoen ging het eerder al over borsten en homoseksualiteit.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1191337″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]

No Comments

  1. Toch jammer dat ik geen een van de situaties beschreven in de inleiding uiteindelijk heb terug gezien in het filmpje.. Wat is hier de reden van?

  2. grappig.. als je dik ben in Afrika.. is dat een teken dat je t goed hebt.. (duh)
    dat was bij ons ook de instelling .. rond het jaar 1800 !
    nog 2 eeuwen… en dan is er misschien een kans dat ze met ons mee kunnen komen in onze maatschappij

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *