Metropolis over Vrije Vrouwen

Hier in Nederland vinden we onszelf hartstikke geëmancipeerd. Maar hoe zit dat in Pakistan, Burkina Faso en Armenië? Metropolis zocht het uit.
In een streek van het land waar vrouwen van oudsher niks in te brengen hebben, vond Metropolis een kostwinnende kanjer van het vrouwelijke soort: Shehla Kahn. Geheel tegen alle tradities in is zij de baas in huis en haar man Mushtaq doet gelaten het huishouden. Deze week maakt Metropolis een rondje langs vrijgevochten vrouwen, en mannen in het nauw.
Josephine uit Ouagadougou steekt zich dagelijks in de blauwe overall van de brommermonteur. Zij kan zich in de mannenwereld van de mecaniciens prima staande houden. “Ik ben de eerste vrouwelijke brommermonteur van Burkina Faso,” zegt Josephine trots terwijl ze aan een uitlaat sleutelt.
Met affiches in de aanslag verkondigt Gor uit Armenië op straat dat vrouwen hun navel moeten bedekken en geen korte rokjes mogen dragen. Gor vindt dit soort emancipatie iets slechts en claimt dat het traditionele Armenië behouden moet blijven.
Deze documentaire van Metropolis werd oorspronkelijk uitgezonden op 23-05-2013. Meer Documentaires van Metroplis kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu] 
Get Microsoft Silverlight
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]