Minecraft: The Story of Mojang

Minecraft, het ziet er uit als een spel uit de jaren 90, is harstikke populair en lijkt nog het meest op de mannen versie van Sims. De documentaire Minecraft: The Story of Mojang laat het ontwikkelproces zien van één van de populairste indiegames van de afgelopen jaren.
Voor de documentaire werd de bedenker van Minecraft, Markus Persson, een jaar lang gevolgd en zien we hoe hij toe werkt naar de officiële release van het spel. Ook komen industriekopstukken als Peter Molyneux en Tim Schafer en gamejournalisten Geoff Keighley en Stephen Totilo aan het woord.
Naast de mensen uit de industrie zelf zien we ook de invloed van Mincraft op de gamers zelf. Op Control-online.nl kwam ik dit mooie voorbeeld tegen:

De scène waarin een docent zijn jonge leerlingen een dorp laat bouwen overtuigt zelfs de grootste criticaster van de potentie van het medium. Minecraft doet dat zo sterk, dat ook een fanatieke gamer als Penny Arcade-tekenaar Mike Krahulik verbaasd is over het effect van het spel op zijn zoontje. Als ouder wil hij de tijd in de hand houden die zijn kind doorbrengt met gamen. Maar als zijn zoon vervolgens een werkend aquaduct in Minecraft bouwt, weet Krahulik het niet meer. “Waarom zou ik hem hier van weghouden?”

Minecraft: The Story of Mojang is online te koop, maar ook gratis online te bekijken of te downloaden. De docu werd namelijk door de makers zelf verspreid via The PirateBay. Natuurlijk hopen ze dat je als gevolg hiervan de documentaire alsnog koopt om ze te steunen.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=ySRgVo1X_18
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]