De documentaire Beperkt Houdbaar van Sunny Bergman maakte veel emoties los en hield de gemoederen van voor- en tegenstanders flink bezig. In dit vervolg de film zelf en de follow up ervan met reacties over wat het allemaal teweeg heeft gebracht.
De documentaire “Beperkt houdbaar is een documentaire waarin een krachtige analyse wordt gegeven van de huidige tijdsgeest waarbij de economie steeds verder ons lichaam binnendringt. Sunny Bergman laat zich, net als in haar vorige films, inspireren door haar persoonlijke leven. Op 34-jarige leeftijd is Sunny bang om binnenkort niet meer aantrekkelijk te zijn, terwijl ze tegelijkertijd boos is dat vrouwen voortdurend op hun uiterlijk beoordeeld worden.
Deze innerlijke tegenstrijdigheid is de drijfveer voor een filmische zoektocht door een wereld waar vrouwen na hun 35ste niet langer houdbaar zijn. De cosmetische industrie vaart er wel bij en laat niet na Bergman en andere vrouwen te wijzen op hun tekortkomingen. Van kraaienpootjes tot schaamlippen, van hangborsten tot zadeltassen. Overal laat Bergman zich aan een kritische blik onderwerpen door plastische chirurgen, die graag het mes in haar zouden willen zetten.
Ook gaat ze verhaal halen bij glossy’s als de Cosmopolitan. Waarom schenken ze zoveel aandacht aan het uiterlijk, terwijl ze ook prediken dat vrouwen zelfstandig en vrijgevochten moeten zijn? Of is dat geen tegenstelling?

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPRO_1123852″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Na Beperkt houdbaar”
 1. wat een dom wijf die moeder op 53 minuten. ongeloveloos, die moesten ze euthaniseren.
  arme dochter…. die gaat strax kansloos ten onderaan de dope waarschijnlijk, gezien dr reactie. ook vooral toen ze ontwaakte uit de narcose..hahaha..

 2. Als je stinkt, dat is voor andere mensen onprettig, iedereen doet dr wat aan dmv luchtjes en dergelijke, zolang je niet een hele bus leegspuit op je is dat alleen maar positief vind ik.

 3. Dat aanpraten laat je zelf toe. Durf jezelf te zijn, dat is pas schoonheid. Een vrouw die cosmetische ingrepen ondergaat om te voldoen aan het trendgevoelige schoonheidsideaal heeft in mijn ogen juist moeite zichzelf te accepteren.
  Steek je middelvinger op in plaats van in die waanzin mee te gaan.

 4. ben t niet met W eens . Als je niet van nature erg knap bent is het absoluut de moeite waard om te investeren in je uiterlijk als vrouw. Helaas leven we niet in een droom wereld waar idereen valt voor innerlijk maar toch echt voor het uiterlijk. Als je dan als meisje een beetje leuk uitziet heb je een veel fijner leven gaan er deuren voor je open heb je minder kosten en kom vaker weg met dingen. zeker als je nog geen partner hebt gevonden. voor persoonlijk is er weinig verschil tussen make up of een borst vergroting het is allebei nep. en de kosten van zo n borst vergroting betalen zich dubbel en dwars terug in je leven. persoonlijk vindt ik borsten altijd mooi maar groter mooier gewoon puur mijn voorkeur wat zo is en ik zelf ook niks aan kan doen want zo werkt het eenmaal. maar vrouwen moet altijd zelf kiezen wat ze willen maar als je een bepaalde levensstandaard wil handhaven of in competitie gaan heb ik er absoluut geen moeite mee. echter is bij mannen het probleem ook steeds groter de meeste jongens fitnessen zich een slag in de rondte en gebruiken ” vitamine en herstellers” want ook voor mannen geldt dat diezelfde vrouwen platweg eerder vallen voor een gespierde man.

 5. prachtige docu. laat de mensen zijn zoals ze zijn. alleen als ze ZELF ergens last van hebben of graag anders willen, moeten ze dat doen. Niet voor een ander 😉

 6. de meeste die naar een chirurg stappen om hun zelf te verfraaien.betekent dat ze dus ook erg onzeker zijn van hun zelf,ook denken de meeste makup en cremes nodig te hebben.
  als de meeste nu eerst eens beginnen,met fatsoenlijk te kleden en een betere haardracht dat scheelt al heel veel.de meesten die ik over straat zie gaan lijken wel allemaal jongetjes.ik vind dan dat je geen cremes en makeup nodig hebt want het wordt er toch niet beter van.makeup trouwens verouderd de huid vele malen sneller.maar ja echte vrouwelijke vrouwen zie je haast niet meer,er is vaak niks natuurlijk meer aan.

 7. hallo, dat de docu nog steeds actueel is zag is omstreeks 8/10/14 in een aflevering van rtl mijn lijf (o.i.d.) waar een meisje erover inzat dat haar binnenste schaamlippen zichtbaar waren buiten haar buitenste schaamlippen. een vriendin (zus?) zei dat ze wel eens hag gezegd ‘het lijkt wel of je een piemel hebt’ (met zo’n vriendin heb je geen vijand meer nodig). ze kwam met haar ‘probleem’ bij een arts en die zei zonder enige omweg: we gaan je naar de plastisch chirurg sturen. (ik weet niet of ze in de opnames gesneden hebben) nou jaááááá. geen woord over dat dat veel vaker voorkomt en dat het niet ‘gek’ of een probleem is. diepe zucht, ik heb het weggezapt daar ga ik niet naar kijken hoor.
  dag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *