Nederland van Boven: Seizoen 2, Afl. 2 – Verval

De documentaireserie Nederland van Boven was een geweldig succes en een tweede seizoen kon dan ook natuurlijk niet uitblijven. Nederland van Boven laat ons land zien vanuit een spectaculair perspectief. Door middel van datavisualisaties, indrukwekkende luchtbeelden en portretten van mensen op de grond laten we zien wie we zijn en hoe de tijd ons land verandert en veranderd heeft.
Waar de eerste documentaire serie van Nederland van Boven een ode was aan het maakbare Nederland, is deze tweede serie daardoor vooral een ode aan onze veerkracht. Net zoals bij het eerste seizoen is ook nu op de website van Nederland van Boven na elke aflevering extra informatie te vinden als datavisualisaties en een interactieve kaart van waar er gefilmd is.
Nederland van Boven S02E02: Verval
We houden niet van verval, maar hoe gaan we ermee om als het toch toeslaat?In Nederland houden we niet van verval. Krijgt een oud gebouw geen monumentenstatus, dan is het rijp voor de sloophamer. Maar omdat een geheel aangeharkt en opgeschoond land ons ook de rillingen bezorgt, maken we ruimte voor uitzonderingen.
Naar mijn mening mogen er wel meer oude gebouwen gewoon blijven staan, prachtig om te zien hoe de natuur alles weer terugneemt!

[sc name=Uitzendingemistcredits programma=”VPRO” externelink=”http://www.vpro.nl/” dag=”21″ maand=”11″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/vpro-2/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1184655″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=aEYfES_DmX8
[tab:END]
[divider/]