Nederland Waterland Afl. 7 – Brabant en Gelderland

In de traditie van de BBC documentaireseries als Planet Earth en Nederlandse producties als De Nieuwe Wildernis en Nederland van Boven brengt de EO ons nu Nederland Waterland. In deze 8-delige documentaireserie varen we mee op een prachtige reis over de Nederlandse wateren, waar we zo’n haat/liefde verhouding mee hebben. Dit oogpunt leidt tot prachtige vergezichten en en eveneens prachtige shots van de Nederlandse natuur en samenleving.
De beelden van Nederland Waterland, die geschoten zijn vanaf de historische klipperaak Catharina van Mijdrecht die het hele land (oke, met name het westelijke gedeelte van Nederland) doorkruist. Voor de opnames zijn de modernste cameratechnieken toegepast. Er is zowel vanaf het water, als van de kant, als vanuit de lucht, maar ook onder water gefilmd. Dit levert spectaculaire beelden op. Door de prachtige beelden, meeslepende muziek en stem van acteur Gijs Scholten- van Aschat krijgen we een bijzondere kijk op Nederland.
In de zevende aflevering van Nederland Waterland varen we in één dag van de tweeduizend jaar oude handelsstad Nijmegen via Millingen aan de Duitse grens naar de stad Arnhem. Op de Waal en de Rijn ontmoeten we mensen die al generaties lang leven van de rivieren. Hoe ervaren zij het harde bestaan op het water?

[sc name=npocredits2 programma=”Nederland Waterland” externelink=”http://www.eo.nl/tv/nederland-waterland/” dag=”12″ maand=”02″ jaar=”2015″ internelink=”www.documentairenet.nl” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1234496″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”VPWON_1234496″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=MdbamD3vc_0
[tab:Dvd / Blu-Ray]

Nederland Waterland – Beschikbaar op dvd en Blu-Ray vanaf 13-02-2015

[purehtml id=1]
[tab:END]
[divider/]
[divider/]