The Next Part: Nieuw leven, na een verwoestende bom

De Amerikaanse militair Aaron Causey ontmantelde jarenlang bommen. Hij werd twee keer uitgezonden naar Irak en daarna nog een keer naar Afghanistan. Daar, in de provincie Kandahar, ging het mis.
De bom waarvoor Causey en zijn team waren opgeroepen, bleek nep. Het was een afleidingsmanoeuvre voor een echte bom die even verderop lag. Bij de explosie verloor Causey zijn beide benen en een groot deel van zijn testikels.
Een klap voor de jonge militair en zijn vrouw Kathleen met wie hij net daarvoor getrouwd was. Beide wilden heel graag kinderen. Maar omdat Causey zoveel van zijn geslachtsdeel kwijt is, is zijn spermaproductie te laag om Kathleen op de natuurlijke wijze zwanger te maken.
In de documentaire ‘The Next Part’ volgt regisseur Erin Sanger het stel in deze moeilijke periode. De nadruk ligt daarbij grotendeels op Kathleen. Gaat het hen lukken om toch kinderen te krijgen? En zo met een nieuw hoofdstuk van hun leven te beginnen?
De documentaire werd erg goed ontvangen door de filmfestivals. Onder andere in Austin, Tribeca en Washington won het een prijs voor beste korte documentaire.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://vimeo.com/138157170
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]

[divider/]