Op een doordeweekse nacht, om pakweg 3 uur, zijn 1 miljoen Nederlanders klaar wakker. Nederland wordt langzaam een echte 24-uurs samenleving, een land waar ook midden in de nacht altijd, alles mogelijk is. Niemand hoeft zich ‘s nachts meer te vervelen: steeds meer services en diensten zijn ook ‘s nachts beschikbaar. Ongeveer 16 procent van de beroepsbevolking moet mede daardoor inmiddels ook ’s-nachts werken. En thuis raakt de nachtrust, met WIFI, Facebook en de smartphone onder het kussen, meer en meer ondergeschikt aan online leven. Tien procent van de Nederlanders lijdt ondertussen aan chronische slapeloosheid. Gunnen we onszelf nog wel genoeg nachtrust nu de grens tussen dag en nacht steeds meer vervaagt?
Wie zijn die 1 miljoen al dan niet zelfverkozen slapelozen? VPRO Thema zwerft door nachtelijk Nederland. Van de aanleg van de tweede Maasvlakte, de verpleegster, de liftmonteur, de gamende en twitterende jongeren en Kinky Denise tot de nachtkruidenier in de Noord Oostpolder en onderzoekende biologen op een pikdonkere Veluwe.

[divider/]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Nooit meer slapen”
  1. Wat een stelletje pseudo-wetenschappers komen hier aan het woord zeg. Mensen hebben duizenden jaren een gefragmenteerd slaappatroon gehad en 8 uur per dag slapen is echt iets van de laatse 100 jaar.

    1. *300 jaar, volgens ‘at day’s close: Night in times past’ waar ik vanuitga dat u uw gegevens haalt. Ik vraag me af of mensen duizenden jaren lang niet ook veel vroeger gingen slapen dan nu, en of dat er niets mee te maken heeft. Ik heb de docu nog nietgezien, maar het lijkt me niet wijs mensen zonder omhaal te bestempeln als “pseudowetenschappers”. De beste wetenschappers zitten er wel eens naast, dat is de schoonheid van wetenschap.

  2. In verband met de jongeren/jeugt. Waar zijn de ouders tegenwoordig gebleven…… Geef de sociale media maar de schuld als een ”kind” laat gaat slapen. Hebben ouders geen verantwoording/invloed meer hoe een kind opgroeid…!?
    De eenzaamheid. Valt me op dat de eenzaamheid altijd als iets slecht word neergezet. Men is bang voor de eenzaamheid, terwijl de eenzaamheid veel meer inhoud kan hebben dan het alleen zijn… In de eenzaamheid is er geen stress, is er geen tijd tekort, zijn er geen mensen die jouw kapot maken met hun ego.. Ben al 20jaar eenzaam.. Die leuke dingen doen is meest vluchten voor jezelf. Eenzaamheid is alleen met en bij jezelf verdraagzaam te maken. Nooit bij, met een ander.. Eenzaamheid is jezelf tegen komen. Jezelf leren kennen.. Dat is eng..!! Eenzaamheid word erg, negatief gemaakt..!! Zie de eenzaamheid als iets goeds, en je zal het zo gaan beleven… Maar makkelijk is het nooit, wel mogelijk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *