Paradise Lost 2 – Revelations

Drie Amerikaanse jongens(The West Memphis Three) die in 1994 onterecht waren veroordeeld voor moord werden onlangs vrijgelaten na de uitkomst van nieuw dna onderzoek. Op vijf mei 1993 werden de lijkjes van drie achtjarigen – Steven Branch, Christopher Byers en Michael Moore – gevonden in Robin Hood Hills (West Memphis, Arkansas). De lichamen van Branch en Moore zijn stevig toegetakeld, dat van Byers is gruwelijk verminkt. Nergens een spoor van bloed, er wordt amper bewijsmateriaal gevonden.
Enkele weken nadien ondervraagt de politie de zeventienjarige Jessie Misskelley; hij gaat tot bekentenissen over. Er vallen nog twee namen: Damien Echols (18) en Jason Baldwin (16). Vóór hun proces krijgen de verdachten in de pers de volle laag. De wildste verhalen worden als waarheid gepubliceerd en ze worden berucht als The West Memphis Three.
Misskelley heeft wel bekend, maar enkel dat laatste, 46 minuten durende cruciale deel van het lange verhoor (12 uur!) werd opgenomen. Hij werd verhoord zonder juridische steun (advocaat) en zonder de steun en nabijheid van zijn ouders. Bovendien hielden de inspecteurs er geen rekening mee dat hij een IQ van 72 heeft.
Door de jaren heen hebben verschillende onbekende en bekende Amerikanen als Eddie Vedder en Johnny Depp zich ingezet voor de vrijlating van de drie jongen. Ook Metallica gaf toestemming om zonder kosten hun muziek te gebruiken in de twee documentaires.

Helaas zijn beide delen niet meer online te vinden. Onderstaande video is alleen de trailer.


[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=_QkUJtt61ps