Drie Amerikaanse jongens(The West Memphis Three) die in 1994 onterecht waren veroordeeld voor moord werden onlangs vrijgelaten na de uitkomst van nieuw dna onderzoek. Op vijf mei 1993 werden de lijkjes van drie achtjarigen – Steven Branch, Christopher Byers en Michael Moore – gevonden in Robin Hood Hills (West Memphis, Arkansas). De lichamen van Branch en Moore zijn stevig toegetakeld, dat van Byers is gruwelijk verminkt. Nergens een spoor van bloed, er wordt amper bewijsmateriaal gevonden.
Enkele weken nadien ondervraagt de politie de zeventienjarige Jessie Misskelley; hij gaat tot bekentenissen over. Er vallen nog twee namen: Damien Echols (18) en Jason Baldwin (16). Vóór hun proces krijgen de verdachten in de pers de volle laag. De wildste verhalen worden als waarheid gepubliceerd en ze worden berucht als The West Memphis Three.
Misskelley heeft wel bekend, maar enkel dat laatste, 46 minuten durende cruciale deel van het lange verhoor (12 uur!) werd opgenomen. Hij werd verhoord zonder juridische steun (advocaat) en zonder de steun en nabijheid van zijn ouders. Bovendien hielden de inspecteurs er geen rekening mee dat hij een IQ van 72 heeft.
Door de jaren heen hebben verschillende onbekende en bekende Amerikanen als Eddie Vedder en Johnny Depp zich ingezet voor de vrijlating van de drie jongen. Ook Metallica gaf toestemming om zonder kosten hun muziek te gebruiken in de twee documentaires.

Helaas zijn beide delen niet meer online te vinden. Onderstaande video is alleen de trailer.


[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=_QkUJtt61ps

Door docunet

0 gedachte over “Paradise Lost 2 – Revelations”
    1. Echt een creep heh! Eerste keer dat ik de film op tv ook zag zonder dat ik wist wat er ging gebeuren verwachte ik ook gewoon elk moment dat hij de dader zou zijn.
      Hij is wel een goeie acteur! hoe hij bij dat graf van zijn vrouw een overdreven stukje toneel opvoert.. vies!

  1. Jason Baldwin is deze week in Amsterdam voor Paradise Lost 3: Purgatory! Deze docu is te zien op de IDFA! Kan niet wachten….is mijn favo docu ever……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *