Paradise or Oblivion behandelt de oorzaken van de systemische waardewanorde en de schadelijke symptomen die ons huidige systeem veroorzaakt. De film pleit voor een nieuw sociaal-economisch systeem wat wordt bijgewerkt met de meest recente inzichten gebaseerd op het levenswerk van sociaal ingenieur, futurist, en uitvinder Jacque Fresko; een op grondstoffen gebaseerde economie.
De film gaat in op de behoefte om de gedateerde en inefficiënte methodes van politiek, wet, zaken en andere „ondernemings“ begrippen te ontgroeien en de methodes van de wetenschap te omarmen om middels geavanceerde techniek in de behoeften van alle mensen op de planeet te voorzien. Het is niet gebaseerd op de adviezen van de politieke en financiële elite of op illusionaire zogenaamde democratieën, maar op het handhaven van een dynamisch evenwicht met de planeet, moeder aarde.
Paradise or Oblivion introduceerd een waardesysteem wat is vereist voor een holistische benadering van menselijke beschaving op onze planeet. Het alternatief voor het monetaire, gecontroleerd schaarste milieu waar wij ons vandaag de dag in bevinden overtreft in alle opzichten.
Voor Nederlandse ondertiteling moet je even op ‘CC’ klikken.
[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=KphWsnhZ4Ag
[divider/]
Laten we in godsnaam hopen dat deze man ooit aan de macht komt.
Dat wil deze man nu juist niet! Macht….
Ron Vinke, beter kijk je de docu nog een keer want je hebt em niet echt begrepen zo te zien.
Dit klinkt een stuk belovender dan de kopen kopen marketing extra actie kopen voordeel meer kopen kopen reclame toekomst waar het nu, nog erger dan vroeger, heen lijken te gaan.
Ik zeg doen!
Ok, aardige man verder maar dit gaat dus nooit werken.
Zijn resource-based economy, bijvoorbeeld. Hij wil alle schuld afschaffen. Waarom zou ik mensen niets meer mogen uitlenen? En waarom zou ik niets meer mogen lenen? Het schijnt nogal een band te scheppen als je een klein beetje van iemand anders kan lenen en een ander bij jou nog dingen tegoed heeft staan.
Mensen die de waarheid in pacht zeggen te hebben, moet je altijd met een korreltje zout nemen.
“Hij wil alle schuld afschaffen. Waarom zou ik mensen niets meer mogen uitlenen? En waarom zou ik niets meer mogen lenen?”
-Binnen- een samenleving/economie mag wel worden geleend, maar de netto schuld van een samenleving/economie moet nul zijn. Zoals het nu werkt heeft de hele wereld (evenals veel landen individueel) netto een schuld. Maar het hoeft niet zo te zijn.
Als je directe ruilhandel doet dan loopt niemand een schuld op.
Als je dezelfde goederen verhandeld dmv geld-zoals-we-het-kennen dan loopt iedereen een schuld op omdat dat geld is geleend van iemand die het maakt (centrale banken). Daardoor loopt de samenleving/economie netto een schuld op die niet kan worden ingelost omdat het enige geld dat er is, geleend geld is.
“Het schijnt nogal een band te scheppen als je een klein beetje van iemand anders kan lenen en een ander bij jou nog dingen tegoed heeft staan.”
Dankzij lenen ontstaat een relatie tussen schuldeiser en schuldenaar, de relatie wordt gekenmerkt door de macht die de schuldeiser heeft over de schuldenaar. Zo’n relatie mondt steeds vaak uit in levenslange schuldsanering voor de schuldenaar (zie de hypotheken crisis).
“nogal een band” – inderdaad.
Zeitgeist ontkracht http://www.anarchiel.com/display/beatrix_venus_mensenval