Profiel – Hans Teeuwen

Hij is de meester van de grove grap en absurdistische humor. In Engeland noemen ze hem ‘de door de duivel bezeten komiek’, vanwege de welhaast demonische fantasiewereld die hij op het podium schept en waarin de meest wrede en gestoorde figuren de revue passeren.
In KRO Profiel een portret van Hans Teeuwen, een van de grootste talenten van de Nederlandse comedywereld, die begin jaren negentig het cabaret voorgoed op zijn kop zette.
Op het podium doet hij alles wat voorheen ongebruikelijk was: hij schoffeert zijn publiek, schopt op grove wijze heilige huisjes omver en geeft een ontluisterend inkijkje in de zwarte ziel van de ontspoorde medemens. Zijn kick ligt vooral in het verleggen van de grenzen van zijn publiek: hoe ver kan hij gaan in het tarten van zijn toeschouwers? Zijn vernieuwende vorm van cabaret spreekt een groot publiek aan en binnen no time wordt Hans Teeuwen een megaster, die volle zalen trekt.
Na vijf shows houdt hij het voor gezien: hij is op. Door zijn expressieve manier van theater maken, raakt hij uitgeput en verliest hij het plezier in het optreden. Theater maken is werk geworden. Daarnaast voelt hij zich niet langer prettig tussen zijn eigen publiek, dat steeds meer voor zijn harde, grove humor komt en minder voor de inhoud van zijn show. Hans Teeuwen, de man die ooit een cult-ster wilde zijn, is uitgegroeid tot een volkskomiek.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”KRO_1475513″]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]