Profiel – Rutger Castricum

Rutger Castricum, de enige parlementaire verslaggever ooit die een politicus vroeg ‘of hij nog geneukt had’ en daarmee alle geschreven en ongeschreven regels van het Binnenhof aan zijn laars lapte.
KRO Profiel sprak met tal van betrokkenen uit de carrière van Rutger Castricum die nationaal doorbrak door een onthutsende en pijnlijke confrontatie met minister Ella Vogelaar en meer recent PvdA-leider Job Cohen het leven eindeloos zuur maakte. Wat drijft deze vlegel van het Binnenhof? KRO-presentator Ajouad el Miloudi gaat in deze documentaire op jacht om Rutger zelf te vangen met een draaiende camera om hem een paar klare vragen te stellen en onder andere communicatiestrateeg Jack de Vries, VVD-kamerlid Ton Elias, politicoloog Remko van Broekhoven en cultuurhistoricus Odile Heynders leggen Castricum onder de loep. Wat zijn Castricums trucs en wat wil hij nu eigenlijk? Hoe kon een onopvallende en van nature luie student, journalistiek uitgroeien tot de schrik van politici?
Natuurlijk is dit profiel van de KRO geen objectief beeld en vanuit het Geen Stijl kamp was dan ook natuurlijk het nodige commentaar. Opmerkelijk genoeg ging dit niet zozeer over de inhoud van de documentaire zelf, maar over het feit dat de KRO zonder toestemming beelden hadden gebruikt van Geen Stijl TV. Op Geen Stijl stond dan ook het volgende: De brave borsten van KRO Profiel wilden heel graag wat beelden van GSTV hebben voor een aflevering over Rutger van Castricum. Wij wensten ze vriendelijk de tiefus. Om onze beelden vanavond toch uitgebreid terug te zien bij de gristenomroep die vorige week nog een kruistocht tegen DWDD voerde. Matthijs had namelijk beelden van Boer Zoekt Vrouw gebruikt, en daar besmuikte grapjes bij gemaakt.

[divider/]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]