The Real 'True Detective'

De grootste verassing op tv van dit jaar was toch de inktzwarte serie True Detective waarin detectives Matthew McConaughey en Woody Harrelson in Louisiana verwikkeld raken in een 17 jaar durende klopjacht naar een levensgevaarlijke moordenaar. Toen de schrijver van True Detective, Nic Pizzolatto, eerder dit jaar werd gevraagd waar hij zijn inspiratie vandaan haalde voor de serie raadde hij aan om eens te googelen op satanism, preschool en louisiana.
Vice kwam er achter hoe tien jaar geleden het dorpje Ponchatoula in Louisiana ruw wakker geschud werd toen bleek dat een lokale kerk rituelen uitvoerde waarbij Satan werd aanbeden en kinderen werden misbruikt. Klinkt bekend niet waar?.
In de nieuwe Vice serie ‘The Real’ reizen we af naar Ponchatoula, waar de Vice reporters praten met rechercheurs Stuart Murphy en Tom Tedder, die de zaak destijds behandelden. Voor degene die de serie nog niet hebben gezien, er zitten niet echt echt grote spoilers in, maar misschien kan je beter gewoon de serie eerst kijken. De Volkskrant wist overigens de serie in twee zinnen perfect te beschrijven:

De serie is net zo sluimerend en broeierig als het moerassige landschap van Louisiana dat het decor vormt. Langzaam maar onverbiddelijk, als een wurgslang die zichzelf stilletjes om je heen legt, grijpt het verhaal je steeds steviger beet, dwingt het je door te kijken


[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Trailer True Detective]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=TXwCoNwBSkQ

httpvh://www.youtube.com/watch?v=p4zluA60hjs

En mdat ik dit nummer wekenlang heb gedraaid 😀 ook nog even het nummer uit de intro: The Handsome Family – Far From Any Road

[tab:END]

[divider/]