Reborn Babies

Een wereldwijde scene van 20.000 poppenmakers en verzamelaars is ontstaan rondom levensechte replica’s van pasgeboren baby’s genaamd ‘Reborn Babies’. Rebornen, is een fenomeen wat (vanzelfsprekend) in de verenigde staten is ontstaan en met name populair is onder verzamelaars, maar ook nostalgische grootouders en rouwende ouders. Het moge duidelijk zijn, Vice weet ons wederom te verassen met een documentaire over een bijzonder onderwerp dat hoogstwaarschijnlijk bij de meeste mensen niet bekend is.
Anders dan bij de poppen die je gewoon bij elke speelgoedwinkel kan kopen is rebornen een ware kunstvorm geworden. Het doel is om een zo levensecht als mogelijke pop te creëren, die er als een echt kind uitziet. Om de poppen zo levensecht als mogelijk er uit te laten zien worden de rebornbaby’s vaak meerder keren beschilderd om zo een natuurlijk uitziende huidskleur te creëren. Ze gaan zelfs zo ver dat bij het haar zelfs rekening wordt gehouden met de natuurlijke haargroeirichting en zelfs het gewicht komt overeen met dat van een echte baby.
Niet voor niks dus dat deze poppen al snel meer dan 250 euro kosten.. De duurste rebornbaby die ooit verkocht is had zelfs een prijskaartje van 22.000 euro! De regel hierbij is hoe meer detail en hoe levensechter de pop er uit ziet, hoe hoger de prijs. De Vice documentaire-serie Fringes neemt ons mee in de wereld van rebornbaby’s en ging op bezoek bij een aantal verzamelaars en kunstenaars van reborn babies.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      

A global scene of 20,000 doll makers and collectors has developed around life-like replicas of newborns called Reborn Babies. The price of these dolls is usually anywhere from $250 to $800, depending on their complexity and level of detail. The most expensive doll, made by artist Romie Strydom, was sold to a collector for 22,000 euros—or around $30,000.
We spoke to Reborn Baby artists and collectors to get to the bottom of the Reborn Baby phenomenon.

[tab:END]

[divider/]