Regen achter je ogen

Het aantal Nederlandse drugskoeriers dat gevangen zit in Zuid-Amerika is explosief gestegen. In ‘Regen achter je ogen’ volgt Walter Stokman, bekend van Scena del Crimine en Beautiful in Beaufort-Wes, acht Nederlanders die in de Dominicaanse republiek lange straffen uitzitten.
De omstandigheden waarin drugssmokkelaars in buitenlandse gevangenissen moeten overleven zijn erbarmelijk slecht. De inrichtingen zijn onhygiënisch, de overbevolking in de cellen bevordert geweld onder gedetineerden en er worden veel drugs gebruikt.
Filmmaker Walter Stokman gaat in NCRV Dokument Regen achter je ogen niet op zoek naar de schuldvraag of de persoonlijke omstandigheden waardoor deze mensen zijn gaan smokkelen, maar laat zien hoe deze mensen hun straf uitzitten. Hoe onderga je een boetedoening van vele jaren opsluiting in een land ver weg van Nederland? Het zijn verhalen van verschillende mensen die hun leven drastisch zagen veranderen. De ene gevangene verdraagt zijn lot beter dan de ander. Ze helpen elkaar, maar het vertrouwen in de ander kent zijn grenzen. Uiteindelijk zit je zelf je straf uit en moet je zelf zien te overleven.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”NCRV_1520383″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”NCRV_1520383″ ]
[tab:Trailer]
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]
[divider/]