Schimmel: Het Plastic van de Toekomst

De mensheid heeft in de afgelopen 10 jaar meer plastic geproduceerd dan in de hele vorige eeuw, plastic dat nauwelijks vergaat en ecosystemen totaal verwoest. Het grootste probleem van plastic is dat het nauwelijks vergaat in de natuur. Er lijkt echter een oplossing aan te komen die even goedkoop is als plastic en even veelzijdig en makkelijk te produceren is, namelijk schimmels.
Door schimmels op verschillende manieren te kweken, kunnen we nu steeds meer soorten plasticproducten nabootsen, maar dan zonder de nadelen. Schimmelmaterialen kunnen na gebruik zonder zorgen weggegooid worden, omdat ze weer volledig afgebroken worden door de natuur.
In deze korte documentaire verkent Motherboard de wereld van de schimmels en gaan ze langs bij wetenschappers die werken aan de fundamentele technieken van werken met schimmel, ontwerpers die nu al de mogelijkheden van dit nieuwe materiaal verkennen en ondernemers die het potentieel inzien van schimmelmaterialen als lucratieve business.
Deze 10 minuten durende documentaire, die gemaakt is door de Nederlandse afdeling van Motherboard, is ook bekend onder de titel Fungus: The Plastic of the Future

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Mirror]


[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]

[divider/]