Slijtage aan benul

Doordocunet

feb 12, 2013

De nog maar achttienjarige filmmaker Libbe van Dijk uit Zutphen heeft zijn dementerende oma geportretteerd in een ontroerende, maar toch ook grappige documentaire ‘Slijtage aan benul’. Zijn oma, Reina Luesink, lijdt aan Alzheimer. “Ik wilde een mooi document maken van mijn oma, die langzaam verdwaald in het heden. Dit concept heb ik uitgedacht en daarna heb ik de familie om toestemming gevraagd.”
Libbe heeft zijn documentaire bewust in een vrij directe stijl gemaakt. Door deze vorm te gebruiken, komt de film direct bij de kijker binnen. De beelden en gesprekken zijn zeer herkenbaar voor degenen die ook met dementerende ouderen te maken hebben. “Ik vond het heel erg belangrijk mijn film simpel en puur te houden. Het is natuurlijk een triest en moeilijk onderwerp, maar toch heb ik geprobeerd het luchtig te houden. Hierdoor is de afstand tussen de kijker en mijn oma heel klein geworden en leeft iedereen met haar mee.”

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=ngC4wzO_3SM
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

Door docunet

0 gedachte over “Slijtage aan benul”
  1. Gezien het onderwerp, weet ik niet of het wel gepast is maar ik heb nogal moeten lachen om deze vrouw in gesprek met haar kleinkind. Haar reacties, haar humor. Tragisch en sluipende ziekte waarbij je alleen maar machteloos kan toekijken hoe deze de persoon achter de man/ vrouw laat verdwijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *