De Engelse TV zender Channel 4 zond op 14 juni jl. een onthutsende documentaire uit over de genocide die in Sri Lanka plaatsvond in het begin van 2009. De film bevatte uitermate schokkende beelden die nog niet eerder waren getoond, maar toonde op al even schokkende wijze aan dat de VN in feite medeschuldig was aan deze volkenmoord en de oorlogsmisdaden.
De documentaire met de naam ‘Sri Lanka’s Killing Fields’ laat echter niet alleen zien dat de wereldgemeenschap opnieuw werkeloos toezag toen honderdduizenden burgers in Sri Lanka werden opgejaagd door regeringstroepen en bij duizenden werden vermoord en dat u daar vrijwel niets over vernam. Het programma laat ook – waarschijnlijk niet doelbewust maar niettemin overduidelijk – zien hoe geobsedeerd en hypocriet de wereld bezig was met Israël in de winter en het voorjaar van 2009. Een obsessie die tot op de dag van vandaag voortduurt.Bron en gehele artikel is te vinden op Missingpeace.eu

[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=Rz_eCLcp1Mc

Door docunet

0 gedachte over “Sri Lanka's Killing Fields”
 1. En dan zeuren we nog steeds over de genocide in wo2? Vreemd dat dit nooit naar buiten is gekomen op grotere schaal, walgelijk….

 2. Valt zeker niets aan te verdienen door dit onrecht aan de kaak te stellen………. Als de VS niet reageert reageert niemand………….

 3. deels gericht @ lutine:
  Ze proberen er anders dik geld aan te verdienen, constant aanhalen hoe exclusief hun beelden wel niet zijn en je proberen te schokken op veel manieren, erg informatief zijn ze niet alleen op de details van hoe mensen worden omgebracht. Ik vindt het heel erg dat dit soort dingen gebeuren maar om de beelden ervan bij elkaar te zetten met een treurig muziekje er onder identificeer ik met een rariteitenkabinet..
  deels gericht @ sepia:
  We zeuren nog steeds over de genocide in wo2 Omdat hier x aantal mensen zijn mishandeld en vermoord op arbitraire gronden.. Dit lijkt me een goed genoeg argument. Alleen omdat een nieuwe omroep jou beter raakt met smerige beelden wil nog niet zeggen dat wat hier gebeurt is ‘erger’ is of in één of andere zin duidelijk maakt dat we de Holocaust ‘relatief’ moeten zien. Elke vorm van onrecht is natuurlijk … maar roep niet dat iedereen naar ranzige beelden van verkrachtingen en executies moet gaan zitten kijken als je er geen fatsoenlijk verhaal of bedoeling bij hebt.
  Gericht op de mensen die zich ook aangesproken voelden in het commentaar op lutine en sepia: Oordeel zelf maar zit niet als beavis en butthead op de bank te grinniken want deze beelden zijn niet opgenomen voor jouw persoonlijk vermaak!

  1. @ boefje
   Ze proberen er anders dik geld aan te verdienen ????heb je daar ook cijfers/bewijs van en wie dan precies er geld mee heeft verdient, of probeer je gewoon maar interessant te doen. De beelden zijn exclusief om de simpele reden dat deze beelden nooit eerder waren vertoond en haaks staan op het nieuws wat de sri lankaanse overheid naar buiten bracht. Als je had opgelet zijn de beelden niet gemaakt door commerciële journalisten maar door hulporganisaties, schuldige soldaten, en burgers. Bovendien zijn de rechten op de beelden op geen enkele manier copyrighted.
   Als je commentaar hebt (wat goed kan zijn!) , zorg dan de volgende keer aub dat het niet gebasseerd is op gefantaseerde of spontaan uit je duim gezogen bullshit, die de documentaire onterecht in een verkeerd daglicht zet.

 4. afschuwlijk!!!! ik spoelde een stukje door, zag dat kindje liggen met het hoofd open gescheurd. hoef gelijk niet verder te kijken!

 5. Wikipedia over de oorzaak van het conflict: Verenigd Koninkrijk
  in 1796, bezetten de Engelsen Sri Lanka om te voorkomen dat het eiland in Franse handen viel – Nederland was toen een vazalstaat van het napoleontische Frankrijk. De Engelsen stichtten plantages in het binnenland om koffie, thee en kokos te verbouwen. Hiervoor werden veel arbeidskrachten uit India geïmporteerd. Dit waren voornamelijk Indiase Tamils. Om hun gezag te handhaven, probeerden de Engelsen bevolkingsgroepen tegen elkaar uit te spelen. De geïmporteerde Tamils waren betrekkelijk eenvoudig onder de duim te houden. Om aan de Singalese meerderheid een tegenwicht te bieden, zorgden de Engelsen voor goed onderwijs aan de Tamil-minderheid in het noorden van het land. De Tamil-minderheid kreeg zo een dominante positie in het bestuur ten opzichte van de Singalese meerderheid. Ook hadden zij vaak betere banen dan de Singalezen. Zelfs in het zuiden en westen van het land – het gebied waar voornamelijk Singalezen wonen – kregen de Tamils de beste posities toebedeeld. Dit wakkerde het nationalisme onder de Singalezen aan. Ze begonnen zich te onderscheiden door het boeddhisme als godsdienst aan te nemen en hun gezamenlijke geschiedenis te benadrukken. Als gevolg van het nationalisme begonnen de Singalezen zich ook af te zetten tegen de koloniale overheerser en de bevolkingsgroep die profiteerde van de Engelse kolonisatie, de Tamils.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *