Stand van de sterren

Nederlandse documentaire die meerdere prijzen heeft gewonnen waaronder vorig jaar op het IDFA van 2010. De documentaire was daarnaast gisteren te zien op de eerste dag van het International Documentary Film Festival Amsterdam. Ook wordt de documentaire gezien als een belangrijke kandidaat voor een Oscar en is ook nog eens aangekocht door Amerikaanse kwaliteitszender HBO.
‘Stand van de sterren’ is het laatste deel van het drieluik van Leonard Retel Helmrich over het moderne Indonesië. Met zijn adembenemende camerawerk brengt hij ons heel dicht bij de Indonesische samenleving.
Leonard Retel Helmrich volgde gedurende twaalf jaar de Indonesische familie Sjamsudin uit de sloppenwijken van Jakarta. Het resulteerde in het drieluik Stand van de zon, Stand van de maan en Stand van de sterren. Net als in de voorgaande twee delen laat de maker ons de onderliggende patronen van het leven in Indonesië zien. Het gezin Sjamsudin is als het ware een microkosmos waarin de belangrijkste problematiek van het leven in Indonesie is terug te vinden: corruptie, conflicten tussen religies, gokverslaving, de generatiekloof en het groeiende verschil tussen arm en rijk.

[divider/]
[vpro-gemist id=”POW_00243815″]

[divider/]
Stand van de Sterren is ook op dvd verkrijgbaar, net zoals de andere delen. Of het gehele drieluik in één box.
[pureHTML]

[/pureHTML]