Sun Tzu – The Art Of War

Documentaire over de Chinese generaal Sun Tsu schreef 500 jaar voor christus een aantal strategieën op voor het voeren van oorlog, The Art of War oftwel de kunst van het oorlogvoeren. Het wordt nog niet alleen beschouwd als een van de oudste en bekende boeken over oorlogsvoering en strategie. Aan de hand van vijf factoren beschreef Sun Tzu hoe kan worden voorspeld welk van twee legers een veldslag zal winnen. Deze tactieken worden tegenwoordig ook nog steeds gebruikt en niet alleen voor oorlogsvoering, maar ook in de commerciële wereld.
Verscheidene Generaals hebben later inspiratie hier uit gehaald zoals Napoleon en Generaal Douglas MacArthur en diverse Nazi legerleiders in de Tweede Wereloorlog. Maar het werd pas echt tot in perfectie gebruikt tijdens de Vietnam oorlog, en dan met name in het Ted Offensief. Één van de beroemde uitspraken uit The Art of War is toch wel; ‘All warfare is based on deception’ oftewel ‘I will force the enemy to take our strength for weakness, and our weakness for strength, and thus will turn his strength into weakness.’
In deze documentaire van de History Channel wordt goed beschreven hoe het in het verleden is gebruikt en hoe het in hedendaagse conflicten is toegepast zoals de Vietnam oorlog en de Tweede Wereldoorlog, met mooie en duidelijke animaties. Eigenlijk verplichte kost voor iedereen die gedesinteresseerd is in Geschiedenis.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=VMNaULHLH9c
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]
Het boek van The Art of War is ook in het Nederlands vertaald en te koop bij Bol.com.
[yabp 15]
[yabp 16]
[yabp 17]
[yabp 18]