Teenage Exorcists

‘Teenage Exorcists’ is niet de nieuwste titel voor een nieuw kijkcijfersucces à la Buffy of True Blood, maar een nieuwe VICE-documentaire over drie tienerexorcisten uit Phoenix. VICE volgt tieners naar Oekraïne, waar het aantal gevallen van seksueel misbruik en drugsverslaving tot de hoogste van de wereld behoort. Hiermee richten de exorcisten zich op de onrustigste buurten van het land. Op het podium van New Generation-kerken verdrijven ze op onchristelijke wijze de seksueel overdraagbare demonen.
De drie 18-jarige maagden Brynne, Tess en Savannah begonnen met exorcisme tijdens logeerpartijtjes van vrienden. Sindsdien strijden zij tegen wat zij noemen een epidemie van demoonbesmettingen, door middel van wereldwijde ‘bevrijdingstours’.
Dit jaar verlieten zij hun ouderlijk huis om af te reizen naar het oosten van Europa, dat volgens hen het centrum van het kwaad is. Onder het toeziend oog van hun vader, de controversiële dominee Bob Larson, proberen zij drugsverslaafden en misbruikte vrouwen te helen met duistere exorcismepraktijken.
VICE-verslaggever Charlet Dubot onderzoekt het onder de bevolking toenemende vertrouwen in exorcisme als wondermiddel voor alle problemen in het land. Ze spreekt met plaatselijke predikanten, bezoekt revalidatiecentra en ondergaat zelfs een exorcisme-opleiding, die aantoont dat men meer gelooft in exorcisme dan in westerse medische behandelingen.
Gebruiken de dominee en zijn team van tieners exorcisme om misbruik te maken van de zwakken? Of biedt exorcisme een effectieve placebo om de zwakken te helpen met hun metaforische ‘demonen’?

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

Deel 1Deel 2[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=lcU3R2OLMuI
[tab:END]

[divider/]