Tegenlicht: De herovering van het nu

We dienen permanent bereikbaar te zijn maar voelen ons voortdurend vervreemd. Met verschillende soorten klokken, games die nooit eindigen en videofragmenten leren we de kneepjes van de digital detox. Tijd om terug te keren naar het echte NU.
Heeft u ook vaak het gevoel dat de tijd door uw vingers glipt? Dat u op verschillende plekken tegelijkertijd bent, in de trein tussen a en b, via uw smartphone, in sms-conversatie met een vriend, in e-mail op uw werk en in gedachten bij een tropische vakantie. Mist u ook de rust in uw NU? Kijk dan naar de tweede aflevering van Tegenlicht’s studiolab-reeks. Dit keer is het televisie-essay van de hand van de Amerikaanse mediatheoreticus Douglas Rushkoff.
Met een eerste en derde plek en als enige aflevering die zowel bij het publiek als de redactie in de top drie eindigt, is de beste aflevering van het voorjaar van 2014 geworden: De herovering van het nu.

[sc name=npocredits2 programma=”Tegenlicht” externelink=”href=”http://tegenlicht.vpro.nl/” dag=”13″ maand=”04″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/tegenlicht/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1209795″]
[tab:Trailer]
[vpro-gemist id=”WO_VPRO_512710″]
[tab:END]
[divider/]