The Bridge

Doordocunet

mrt 13, 2012

Deze documentaire gaat over de bekende Golden Gate bridge in San Fransisco. De maker Eric Steel raakte geinspireerd door het feit dat jaarlijks ongeveer 20 mensen zichzelf van het leven beroven door van de brug te springen. Steel filmde een jaar lang de brug en legde ook een paar zelfmoordpogingen vast. Hij duikt dieper in op de personen en laat zien wat de mensen drijft tot deze poging. Een interessante ,zware documentaire met aan het eind een sprank hoop.
Al sinds de opening in 1937 is de brug in trek bij zelfmoordenaars. De afgelopen ruim zeventig jaar zijn al meer dan 1300 mensen van de overspanning gesprongen, 70 meter de diepte in. Uit studie is gebleken dat de meeste springers mannen waren van gemiddeld 42 jaar. De oudste zelfmoordenaar in de afgelopen decennia was 84 jaar, de jongste was pas veertien.
[adsenseresponsive][tab:Docu]
https://youtu.be/u10VsLsWPc4

Door docunet

0 gedachte over “The Bridge”
 1. indrukwekkende docu. Maar ik ben boos om de man in het zwart met het lange haar. Ik vind da hij word gebruikt als rode draad met als hoogtepunt zijn sprong. Dit maakt deze docu een SBS6achtige sensatie-, en naar-het eind-toewerkende aflevering van een goedkope soapaflevering. Erg jammer en denegrerend naar de persoon in kwestie. Veel liefde voor de springers en de nabestaanden die met deze keuze zullen moeten leven. Zelfmoord is geen sensatie, deze mensen zijn wanhopig en ziek en de nabestaanden houden de rest van hun leven een grote wonde in hun hart.

 2. I was recommended this web site by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You’re
  incredible! Thanks!

 3. Een zeer zware documentaire. Het is een lange documentaire maar ik denk dat als het korter was geweest het niet respectvol was geweest. Ook kreeg ik omdat men de tijd nam de boodschap en de emoties goed weer te geven een goed inlevingsvermogen in de situaties.
  Het zet je aan het denken en hoewel het een zeer moeilijk onderwerp is begrijp ik mensen uit mijn eigen omgeving eerder dan dat het me negatief heeft laten denken.
  Ik zie niet in hoe het negatief is dat de man met het zwarte haar als rode draad word gebruikt. Ik denk dat er zeer goed is over nagedacht hoe de verhalen vertelt worden, en de personen worden neergezet. Deze documentaire vind ik ver van de visie van SBS. Maar ieder heeft zo zijn mening denk ik maar.
  Naar mijn mening als je geïnteresseerd bent in hoe mensen denken zou ik deze documentaire zeker kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *