The Farm – 10 Down

Tien jaar later keert regisseur Jonathan Stack terug naar een aantal levenslang veroordeelde misdadigers, die hij tien jaar geleden portretteerde in ‘The Farm’. Het lot van de mannen in Angola Prison en het controversiële beleid van de hoofdcipier roepen indringende vragen op over het nut van gevangenisstraf, de erfenis van slavernij en de veerkracht van mensen. Gevangene Ashanti Witherspoon: “If a person gives up hope, that’s the day that you begin to die.”
Ooit was het een slavenplantage, nu is Angola het oudste zwaarbewaakte gevangeniscomplex van Amerika en bewerken de hoofdzakelijk zwarte gevangenen het land. Hoofdcipier Burl Cain heeft er tijdens zijn bewind een zelfvoorzienend bedrijf van gemaakt met een groot stuk landbouwgrond, werkplaatsen, een radiostation en een kerk. Hij wil een leefbare gemeenschap creëren, waarin met goed gedrag bepaalde rechten en vrijheden kunnen worden verdiend. Zijn beleid heeft de interne criminaliteit met meer dan zeventig procent verminderd. Tegelijk oogst hij kritiek omdat de omstandigheden “te goed” zouden zijn.
Van de geportretteerde gevangenen van tien jaar geleden zitten er nog zes vast. Twee zijn er inmiddels vrijgelaten en twee zijn er overleden. Vincent Simmons pleit nog altijd onschuldig te zijn aan verkrachting en gaat een confrontatie aan met zijn vermeende slachtoffers. Bishop Eugene Tanniehill komt na bijna vijftig jaar straf en met een rotsvast geloof alsnog op vrije voeten. Hij begint op hoge leeftijd een nieuw leven in New York.
Levenslang – 10 jaar later (originele titel: The Farm – 10 down), is een vervolg op The Farm uit 1998. Die film won de Sundance Award en een Emmy en werd genomineerd voor een Oscar.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=docubroken2 id=”u_FXZ_Lqyyc” ]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]