The Iceman Tapes – Inside The Mind Of A Mafia Hitman

Richard Kuklinski, beter bekend als The Iceman, was een Amerikaanse seriemoordenaar, hitman voor de mafia en warme familieman in één. De man uit Jersey City vermoorde naar eigen zeggen zo’n tweehonderd mensen en gebruikte daarvoor onder andere kettingzagen, kruisbogen en dolken. Zijn bijnaam dankte hij aan het feit dat hij de lichamen van zijn slachtoffers invroor en op die manier het tijdstip van sterven verborg voor de politie. Zo kon hij lange tijd gewoon met zijn familieleden samenleven en doen alsof hij een gewoon leven had.
Na alle moorden heeft Kuklinski al zijn vrienden vermoord omdat hij niet meer wist wie hij kon vertrouwen, toen één vriend in de wetenschap gesteld was dat Kuklinski achter hem aan zat heeft hij zijn familie met de dood bedreigd. Kuklinski was razend en schoot de man met een pistool neer. Hij werd met vijf schoten in zijn lichaam in de auto achtergelaten. Kuklinski’s familie en buren hadden geen idee van zijn bestaan. Iedereen meende dat hij een succesvol zakenman was die goed zorgde voor zijn gezin, en die aardig wat geld in de kas bracht.
In 1986 werd hij gearresteerd. Vrijwel de gehele zaak was gebaseerd op de getuigenis van één undercoveragent. In 1998 werd Kuklinski veroordeeld tot tweemaal levenslang. Hij stierf een natuurlijke dood op 5 maart 2006.

[divider/]
[tab:Main]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=psoq8qYvx18
[tab:Mirror]
httpvhp://www.youtube.com/playlist?list=PL56030505D029B831
[tab:END]
[divider/]