The last voyage of the USS Enterprise

De USS Enterprise (CVN-65) was ‘s werelds eerste vliegdekschip met kernaandrijving en het achtste schip van de US Navy met deze naam. Het schip heeft de bijnaam Big E, net zoals een legendarisch vliegdekschip uit de Tweede Wereldoorlog. De USS Enterprise deed dienst tijdens de Cuba crisis, de Vietnam oorlog en de oorlogen in Afghanistan en Irak. Ook werd het schip gebruikt voor tientallen films zoals de Hollywood kaskraker Top Gun.
Het schip had een lengte van 342 meter en was daarmee het langste oorlogsschip van de wereld. Tot de komst van de USS Nimitz, in 1975, was het ook het zwaarste oorlogsschip ooit gebouwd. Het schip had een waterverplaatsing van 93.500 ton (beladen). De Enterprise was het enige schip met meer dan twee kernreactoren aan boord voor de voortstuwing; het heeft er acht.
De Enterprise werd op 12 januari 1962 in dienst gesteld en begon 11 maart 2012 begonnen aan haar laatste vaart. De Big-E is op 1 december 2012 uit dienst gesteld. Het schip heeft meer dan 50 jaar gevaren. Deze korte documentaire laat de geschiedenis zien van dit legendarische schip.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=vjKt_OZQ3yQ
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]