There’s No Tomorrow is een half uur durende geanimeerde documentaire over de de uitputting van de grondstoffen, energie en de onmogelijkheid van oneindige groei op een planeet die ook ooit eindigt. De stijl van de documentaire is geïnspireerd door de pro-kapitalistische cartoons van de jaren 40.
Dat de wereld de laatste honderd jaar erg veranderd is blijkt wel uit dat de gemiddelde Amerikaan vandaag de dag kan beschikken over de energie-equivalent van 150 slaven, die 24 uur per dag werken.
Zowel te bekijken op Youtube als Vimeo. En tevens beschikbaar voor legale download.

[divider/]
httpvh://vimeo.com/36624246

[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=VOMWzjrRiBg

No Comments

  1. echt een zeer mooie docu grote problemen worden kinderlijk eenvoudig geanimeerd en in beeld gebracht. het eenige jammere aan deze docu is het tempo ze hebben heele goede reken voorbeelden geanimeerd die het probleem schetsen echter komt het een na het andere en krijg ik alle belangrijke info niet direct verwerkt omdat ik er niet ff een seconde bij kan stilstaan om het te laten bezinken en op te slaan.want dan komen weer direct 3 nieuwe voorbeelden.
    wel gewoon kijken want kijkt lekker weg

  2. Het is waar wat hier gezegd wordt, en er moet inderdaad iets gedaan worden aan het sterke verbruik, maar wat men niet in de docu meeneemt is dat er zoveel olie gewonnen is dat er nog zeker 200 jaar op door gefeest kan worden

  3. Waar Jeffrey aan voorbij gaat is de het gegeven dat de problematiek van peak-oil niets te maken heeft met de totale uitputting (de olie zal nooit volledig uitgeput zijn), wel met een wanverhouding tussen vraag en betaalbare winning van olie. Ik heb de indruk dat hij weinig heeft begrepen van de documentaire.
    Bovendien zou het een ecologische ramp zijn als we alle duur winbare fossiele brandstoffen ook effectief zouden gebruiken.

  4. Pingback: Aura Oasis

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *