Vals Plat: Mo Achahboun

Mo Achahboun is een man met vele gezichten: ondernemer, atleet, dandy, of zelfverklaard “kakker”. Mo houdt van mooie dingen. Dat is te zien aan zijn chique, volledig in de stijl van de jaren twintig ingerichte sportclub in hartje Amsterdam, maar ook aan hem zelf. Hij gaat flamboyant gekleed en steekt regelmatig een goede sigaar op.
Mo heeft naar eigen zeggen bereikt wat hij nu heeft door keuzes te maken te maken die niet iedereen snel zou maken. Zo koos hij er in zijn jeugd bewust voor om zo min mogelijk met zijn Marokkaanse leeftijdgenoten om te gaan. Hij trok liever op met Nederlandse jongeren uit de betere klasse. Hij had grote plannen voor zichzelf en vond dat de omgang met Marokkaanse jongeren hem belemmerde om die plannen te verwezenlijken. Maar nu hij bereikt heeft wat hij nastreefde, wil hij weer contact maken met zijn Arabische roots en zoekt hij zijn vader en moeder op.
Vanaf 15:00 gaat het over Floor Hermans, die verwerkt als kunstenaar zijn sterke maatschappelijke betrokkenheid in zijn kunstwerken. Floor woont en werkt in zijn boerderij in het Limburgse dorp Meerlo.
Vals Plat is een documentaire serie waarin programmamakers afkomstig uit verschillende culturen een persoonlijk beeld schetsen van de veranderende samenleving. Met eigenzinnige portretten, krachtige statements en scherpe observaties.

Deze documetaire van Vals Plat werd oorspronkelijk uitgezonden op 22-12-2012. Meer Documentaires van Vals Plat kunt u hier vinden..

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]