Vice Meets… Roy Dames

In VICE Meets bezoekt VICE dit keer Roy Dames die velen van ons wel kennen als regisseur van de documentaire Foute Vrienden. Roy maakt al jarenlang documentaires over de kant van de samenleving waar de gemiddelde mens liever vandaan blijft. Naast Foute Vrienden maakte hij ook de documentaires Meiden van de Keileweg, een documentaire over straatprostitutie op de Keileweg in Rotterdam, Mocros, een portret van een groepje Marokkaanse jongeren en Nooddorp, een documentaireserie over een paar eigenzinnige families in zeven straten aan de rand van Rotterdam.
Kenmerkend aan zijn werk is dat hij z’n onderwerpen vaak jarenlang volgt en daardoor altijd erg dichtbij z’n onderwerpen kan komen. Zo volgde hij voor de ‘Foute Vrienden’ in totaal al 15 jaar! Hij is dol op camera’s en is filmmaker in hart en nieren, maar studeerde eigenlijk Tropische Landbouwkunde. VICE zocht hem op en vraagt hem hoe dat is gelopen en waarom hij steeds die onderbelichte kant van de samenleving blijft filmen.
In deze jammer genoeg iets te korte documentaire over deze geweldige documentairemaker zien we naast Jantje van Amsterdam hoe Roy voor een nieuwe documentaire aan het filmen is in Rotterdam Zuid. Ook vertelt hij hoe ver hij zal gaan voor z’n films. Zo denkt hij er aan om een jihad-strijder van Zoetermeer naar Syrië te volgen. De BBC had interesse, maar heeft wel gevraagd of hij een anti-kidnapcursus wil volgen en… of hij na wil denken over hoe ver hij wil gaan. Wil hij sterven voor z’n vak? Ja, dat wil Dames wel. “Je moet het goed doen, anders komt het niet aan. Dan denk je niet meer aan sterven, dan wil je het gewoon filmen.”

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]