Zembla: Blank is beter

We zien maar vaak genoeg op tv dat blanken soms doorslaan met het gebruik van bruiningsproducten, maar blijkbaar zijn er ook donkere mensen die doorslaan met het gebruik van bleekproducten. Binnen een paar jaar groeit de wereldwijde markt van bleekproducten voor mensen met een donkere huidskleur, naar een jaaromzet van 15 miljard Euro. Crèmes, pillen en injecties, om blanker te worden. Het Brits-Nederlandse Unilever is wereldmarktleider.
Internationale onderzoekers stellen, dat overal waar donkere mensen wonen, er wordt gebleekt. Ook wel ‘bleachen’ genoemd. Maar over de situatie in Nederland is nagenoeg niets bekend. Hoe komt dat? Want in onze toko’s en beautyshops gaan dagelijks huidbleekmiddelen over de toonbank. Een groot deel van dit aanbod is schadelijk voor de gezondheid. Weten de kopers dat?
Wie houdt toezicht op deze groeimarkt? Zembla onderzoekt wie die middelen gebruiken en waarom?

Deze documetaire van Zembla werd oorspronkelijk uitgezonden op 31-10-2013. Meer Documentaires van Zembla kunt u hier vinden.. ZEMBLA is het actuele onderzoeksjournalistieke programma van de VARA. Het programma wil een breed publiek informeren met opiniërende journalistiek.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VARA_101320588″ ]
[tab:Trailer]
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]
[divider/]