Zembla: Schulden te koop

Incassobedrijven en deurwaarders draaien overuren. Zo’n 700.000 huishoudens hebben op dit moment problematische schulden. Naar verwachting worden het er dit jaar nog meer. En die vorderingen moeten wel geïncasseerd worden. De overheid en het bedrijfsleven hebben voor miljarden uitstaan aan belastingen en rekeningen die nog betaald moeten worden.
Iemand met schulden heeft gemiddeld zeventien schuldeisers. De overheid is de grootste schuldeiser. Om openstaande belastingen te innen, gaat de overheid steeds verder bij het innen van schulden. Hierdoor komen mensen nog meer in financiële problemen, signaleert de Nationale Ombudsman, Alex Brenninkmeijer. ZEMBLA onderzoekt de gevolgen van de drastische methodes van de incasso-industrie.

Deze documetaire van Zembla werd oorspronkelijk uitgezonden op 17-01-2013. Meer Documentaires van Zembla kunt u hier vinden.. ZEMBLA is het actuele onderzoeksjournalistieke programma van de VARA. Het programma wil een breed publiek informeren met opiniërende journalistiek.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VARA_101306875″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”CODE” ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]