Zembla: Seks op recept met de lustpil

Voor mannen met seksproblemen is er sinds 1998 Viagra. Fijn voor die mannen, maar ook voor de farmaceutische industrie. Die verdient jaarlijks miljarden aan medicijnen tegen erectiestoornissen. Het is big business. Volgens farmaceutische bedrijven zou bijna de helft van de vrouwen aan een of andere seksuele stoornis lijden. Daar moet dus ook wel een pilletje voor te maken zijn.. Zembla onderzoekt hoe de farmaceutische industrie probeert een sekspil voor vrouwen in de schappen te krijgen.
Fabrikanten van geneesmiddelen proberen al jaren een lustopwekker te ontwikkelen voor vrouwen die geen zin hebben in seks. FSIAD, female sexual interest/arousal disorder, heet die aandoening in de psychiatrie. Er is van alles geprobeerd: pillen, pleisters, neussprays en gels, maar geen enkel middel is nog door de geneesmiddelen-keuring heen gekomen.
Ook in Nederland is er veel aandacht voor een lustpil voor vrouwen. Adriaan Tuiten uit Almere ontwikkelt met zijn bedrijf Emotional Brain pillen waardoor vrouwen meer zin krijgen. Hij heeft recent toestemming gekregen van de autoriteiten om zijn pillen op duizenden vrouwen te testen.

[sc name=npocredits2 programma=”Zembla” externelink=”href=”http://zembla.vara.nl/Voorpagina.1974.0.html” dag=”11″ maand=”09″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/zembla/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VARA_101369810″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VARA_101369810″ ]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]
[divider/]