Zembla – Sjoemelen met vlees

Hoe gezond is uw gehaktbal? Hoe eerlijk is uw karbonade? Iedere dag worden er in Nederlandse slachthuizen honderdduizenden kippen, koeien, varkens en kalveren verwerkt voor de consumptie-industrie. Maar wat weten we eigenlijk van het hele vleesproductieproces? Hoe wordt de voedselveiligheid gecontroleerd?
Het imago van de vleesindustrie krijgt dit jaar een forse knauw als bekend wordt dat paardenvlees als rundvlees wordt verkocht.
Zembla onderzoekt wat er met ons vlees gebeurt voordat het in de winkel ligt. Als gevolg van deze documentaire werden er, zoals wel vaker gebeurd na een spraakmakende Zembla documentaire de nodige onderzoeken ingesteld en verschenen er meerdere nieuwsberichten naar aanleiding van deze documentaire.

Deze documetaire van Zembla werd oorspronkelijk uitgezonden op 05-09-2013. Meer Documentaires van Zembla kunt u hier vinden.. ZEMBLA is het actuele onderzoeksjournalistieke programma van de VARA. Het programma wil een breed publiek informeren met opiniërende journalistiek.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VARA_101320598″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]