Veel huiseigenaren zijn door de crisis gedwongen om hun onverkoopbare woning te verhuren. Makelaars en verhuurbemiddelaars storten zich massaal op deze groeimarkt. Het grote aanbod van huurwoningen trekt ook criminelen aan die zich voordoen als betrouwbare huurders. Maar eenmaal binnen bouwen ze de woning om tot een wietkwekerij.
Jaarlijks rollen speciale hennepteams van de politie 5.500 hennepplantages op. Dat zijn er zo’n vijftien per dag. De plantages leveren veel schade en gevaren op. Zo zorgen ze voor bijna dertig procent van alle woningbranden. En door het illegaal aftappen van de elektriciteit lopen de energiemaatschappijen de inkomsten van een miljard kWh mis, op jaarbasis zo’n 180 miljoen euro.
Als de politie zo’n plantage oprolt, blijkt hoe groot de schade aan het huis is. Die loopt al gauw in de tienduizenden euro’s. De criminelen zijn vaak gevlogen en de eigenaar draait op voor de kosten. Hoe komen cannabiskwekers zo makkelijk aan een huurwoning? Zembla onderzoekt de dubieuze praktijken van de verhuurmakelaars.

Deze documetaire van Zembla werd oorspronkelijk uitgezonden op 11-04-2013. Meer Documentaires van Zembla kunt u hier vinden.. ZEMBLA is het actuele onderzoeksjournalistieke programma van de VARA. Het programma wil een breed publiek informeren met opiniërende journalistiek.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VARA_101306857″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Zembla: Wietkweker in je huis”
  1. erg kortzichtig en van een kant bekeken, maakt mensen bang voor de wereld zoals we van de media gewend zijn

  2. Goede documentaire. Er wordt getoond waar de zwakte ligt in ons huidige wietbeleid (legaal aan de voordeur, illegaal aan de achterdeur), wat onder andere de gevolgen en onbedoelde effecten hiervan zijn en waarom deze ‘business’ in stand kan blijven en zelfs groter wordt.

  3. goeie documentaire die wiet kwekerijen kan je toGh niet aan pakke het mot gewoon LEGAAL worden dan pas stopt het dan is er geen handel meer voor tenminste MINDER HANDEL

  4. Een zeer kortzichtige documentaire wel humoristisch
    Als je vraagt aan 20 mensen waarvan hun auto te koop staat “mag ik u auto lenen voor 4000 euro voor het weekend” zegt er 1 ja. Als er dan stoute dingen mee zijn gedaan is het huilen geblazen,. ik wist van niks, ik ben opgelicht etc etc. Gaat het allemaal goed wordt er nog een auto gekocht er verhuurt. De schuldige is niet de wiet maar de criminele huiseigenaar die zich niet afvragen hoe het komt dat ze niet hun huis kunnen verkopen met wel voor veel geld kunnen verhuren. ik vind het schandalig dat de verhuurders niet een boete krijgen maar slachtoffer kunnen spelen bij de vara.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *