2Doc – Een lijk in het bos

Documentaire over een moordzaak met onbekend motief. Op 4 december 2001 verdwijnt een 37-jarige man op mysterieuze wijze. Vier maanden later wordt hij dood gevonden, in een keurig gedolven graf in het bos. Al snel is Henk Haalboom verdacht: hij zou de man hebben meegelokt en vermoord. De politie start een onderzoek en vind in zijn auto DNA van het slachtoffer.
Henk Haalboom krijgt 20 jaar voor de moord en het begraven van het lijk. Maar er klopt iets niet, want Henk heeft de moord nooit bekend. Nu, jaren later, is de moordzaak nog steeds actueel: advocaat Geert-Jan Knoops is bezig met een herzieningsverzoek voor Henk Haalboom.
De documentaire ‘Een lijk in het bos’ van Michiel van Erp is zeer nauwgezette reconstructie en levert het beklemmende verhaal op van iemand die verstrikt raakt in zijn verschillende verklaringen. Inmiddels zijn er zoveel verhalen verteld, dat de waarheid niet meer te onderscheiden is.

[sc name=npocredits2 programma=”2Doc” externelink=”http://www.npo.nl/artikelen/nederland-2-komt-met-primetime-documentaires-in-2doc” dag=”10″ maand=”10″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/2doc/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1225991″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1225991″ ]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]
[divider/]