3Doc – David Bowie, five years

David Bowie wordt niet voor niks gezien als een van de meest vernieuwende artiesten van de twintigste eeuw, elk decennia weet David Bowie het publiek wel weer te verassen met een nieuwe sound. Na een lange stilte kwam hij vorig jaar geheel onverwacht met een nieuwe single: Where are we now? en het nieuwe album: The Next Day. De documentaire David Bowie, five years belicht een aantal periodes, namelijk 1971, 1975, 1977, 1980 en 1983, van de carriere van David Bowie en toont hem niet alleen als een kameleontische rockster maar ook als een artiest die zich baseert op diverse culturele invloeden.
De documentaire begint in 1971, het jaar waarin Bowie met Ziggy Stardust kwam; gaat verder in 1975 waarin The Young Americans en The Thin White Duke ontstonden; springt naar 1977 met de releases van Low en Heroes; duikt in 1980 met Ashes to Ashes, de meest iconische song van dat decennium; en buigt af naar 1983, toen Bowie commerciëler werd met de release van Let’s Dance.
Voor deze documentaire kreeg regisseur Francis Whately exclusief toegang tot het persoonlijke archief van Bowie. Met zijn vele kostuums, decorstukken, songteksten en andere memorabilia. Dit leverde een keur aan niet eerder vertoonde beelden op die inzicht geven in het veelzijdige en invloedrijke oeuvre van Bowie.


[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1258918″]
[docutijdelijk datum=”18-01-2016″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=IJrLec4RBXY
[tab:END]
[divider/]