3Doc: Waarom wil jij dood?

Sinds 2008 stijgt het aantal zelfdodingen jaarlijks met zes procent. Die stijging is volgens deskundigen het gevolg van de economische crisis, al is dat lastig te bewijzen. De documentaire Waarom wil jij dood? gaat over de worsteling die suïcidale mensen doormaken, over de drijfveren van hulpverleners en over de dilemma’s die zij tijdens hun werk tegenkomen.
Eind 2013 is in Venlo zelfs de eerste poli suïcidepreventie geopend, speciaal bedoeld voor mensen met ernstige zelfmoordneigingen. Er is gefilmd op de poli suïcidepreventie waar de hulpverleners met verschillende patiënten spreken.
De documentaire volgt psychiater Chloe en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen Geert en Bert in gesprek met mensen die zo wanhopig zijn dat ze niet meer verder willen leven. De hulpverleners schakelen zo nodig familie en de omgeving in om te voorkomen dat iemand een einde aan zijn of haar leven maakt.
In 2012 maakten 1753 mensen een einde aan hun leven. De verwachting is dat de cijfers voor 2013 hoger zullen zijn. Hoogleraar suïcidepreventie Ad Kerkhof houdt er rekening mee dat dit jaar meer mensen zich van het leven zullen beroven dan in ‘recordjaar’ 1984 (1782).

[sc name=npocredits2 programma=”3Doc” externelink=”http://www.eenvandaag.nl/binnenland/48947/3doc_waarom_wil_jij_dood_” dag=”30″ maand=”1″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/3doc/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”AVRO_1657625″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]