Altijd Wat: Te Veel Zout

Er wordt steeds meer bekend over de schadelijke gevolgen van zout op onze gezondheid. Teveel zout zou per jaar 2000 levens kosten. We krijgen gemiddeld negen gram zout per dag binnen, terwijl onze dagelijkse behoefte één gram is. De Consumentenbond, de Nierstichting en de Hartstichting maken zich ernstig zorgen. In 2007 richtte de industrie een taskforce op om het probleem aan te pakken. Maar kun je zoutreductie wel aan de voedingsindustrie overlaten?
Bij de Hartstichting kunt u uw kennis over zout testen met deze quiz.
Altijd Wat maakt achtergrondreportages over thema’s die leven in de maatschappij, waarbij het programma ontwikkelingen op de voet blijft volgen. Het programma staat dichtbij mensen en bekijkt onderwerpen vanuit hun perspectief. Niet alleen op televisie, maar ook online, waar mensen hun verhalen kunnen delen, zien hoe het programma tot stand komt en zelf onderzoeken kunnen initiëren.
Deze documetaire van Altijd Wat werd oorspronkelijk uitgezonden op 23-04-2013. Meer Documentaires van Altijd Wat kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
Get Microsoft Silverlight
[tab:Historie van Zout]
httpvh://youtu.be/DtcLcPiliBM
[tab:END]

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]