An Original Maker: Paul Elkins

Paul Elkins blonk niet uit in de klas en was vaak aan het dagdromen, maar hij is een uitvinder in hart en nieren. Toen hij acht jaar oud werd kreeg hij van zijn moeder een schetsblok en sindsdien vulde hij al tientallen schetsboeken met ontwerpen. Paul herontwerpte de wereld om hem heen met zijn ontwerpen van mini-onderzeeërs, rugzak helikopters en skateboards met turbo motors.
In tegenstelling tot het werk van andere dromers bleven Elkins zijn ontwerpen niet alleen een schets op de tekentafel. Geïnspireerd door zijn vader en oom die ook dagelijks bezig waren met knutselen, heeft hij tientallen van zijn ideeën gebouwd, van fietscampers tot mini schuilplaatsen inclusief douche en stromend water.
Elkins heeft echter nooit een enkele cent verdient aan zijn uitvindingen, hij noemt zichzelf dan ook een “conceptueel kunstenaar” in plaats van ontwerper of uitvinder vanwege zijn gebrek aan interesse in octrooien of het verkopen van producten. Nu zijn pensioen nadert bij Boeing, overweegt hij om enkele van zijn ontwerpen te verkopen om vervolgens weer nieuwe uitvindingen te financieren, maar zijn primaire motivatie zal altijd het uitvinden blijven en nooit om er geld mee te verdienen. Veel van de uitvindingen die in de documentaire voorbij komen zijn in meer detail te bekijken op zijn website.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpv://www.youtube.com/watch?v=T1tV-ovGPyc
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]