Andere Tijden: Gevecht om de Oosterschelde

De stormvloedkering in de Oosterschelde is één van de meest indrukwekkende waterbouwwerken ter wereld en is volgens de American Society of Civil Engineers zelfs een wereldwonder. Volgens het oorspronkelijke Deltaplan van 1957 moet de Oosterschelde volledig worden afgesloten met een dam.
De afsluiting is in volle gang als in 1970 een groepje opstandige jongeren uit het vissersdorp Yerseke roet in het eten begint te gooien. Met originele acties protesteren zij tegen de afsluiting van ‘hun’ Oosterschelde. Ze weten de belangstelling van de media te trekken en krijgen daarmee aandacht van de landelijke politiek. Door het opkomende milieubewustzijn en de steun van de plaatselijke visserij wordt de roep om een open Oosterschelde steeds luider. Het uiteindelijke compromis is de stormvloedkering; de Oosterschelde blijft niet helemaal open, maar gaat ook niet potdicht.
Deze documentaire van Andere Tijden werd oorspronkelijk uitgezonden op 01-12-2013. Meer Documentaires van Andere Tijden kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”NPS_1218712″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]