Andere Tijden: Goeden Tijden, Slechte tijden

Bijna elke Nederlander kent het wel van naam, en de meeste van ons hebben er ooit wel wat van gezien.. In 1990 had Joop van den Ende een droom en nu bijna 25 jaar en 5000 afleveringen later kijken er nog steeds elke dag zo’n anderhalf miljoen mensen naar de Nedersoap bij uitstek, Goede Tijden Slechte Tijden. Andere Tijden gaat in de documentaire ‘Joop wil een soap’ terug naar 1990, het jaar waarin Joop van den Ende de tijd rijp acht voor een dagelijkse Nederlandse soap.
Op 1 oktober 1990 gaat de serie van start. De kritieken zijn niet mals. Slechte acteurs, slechte dialogen en bordkartonnen decors; dat is de teneur. Om de moed erin te houden, bezorgt Van den Ende de cast en crew geregeld volle postzakken met fanmail die stiekem grotendeels gevuld zijn met oude kranten.
Ondanks dat de kijkcijfers de eerste maanden slecht waren werden acteurs Reinout Oerlemans en Antonie Kamerling al snel razend populair en jongeren vanuit heel Nederland raken verslaafd aan de besognes van Peter, Arnie, Linda en Myriam. De kijkcijfers stegen en ‘GTST’ werd een begrip.
[sc name=npocredits2 programma=”Andere Tijden” externelink=”http://www.geschiedenis24.nl/andere-tijden.html” dag=”25″ maand=”09″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/andere-tijden/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1227034″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]
[divider/]