Hij arriveert in 1988 als een onbekende Braziliaan. Hij vertrekt in 1993 als ‘de grootste PSV’er aller tijden’. Romario. Zondag in Andere Tijden Sport. Ze noemen hem ‘Roo-Maa-Riejo’ en hij is door PSV bij toeval op de kop getikt in 1988. En hij wordt, in het jaar dat de Eindhovense club zijn honderdjarige jubileumfeest viert, door kenners de beste PSV-speler aller tijden genoemd.
Andere Tijden Sport blikt terug op het roemruchte tijdperk van de Braziliaan bij PSV. Met onder anderen Harry van Raaij, destijds penningmeester en manager bij Philips, met voorzitter Jacques Ruts, trainer Guus Hiddink en voormalig stapmaatje Twan Scheepers.
Ook Romario, tegenwoordig politicus, werd gevraagd mee te werken. Tijd en plaats voor een afspraak met hem werden gemaakt, maar een oude vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken…
Meer Documentaires van Andere Tijden Sport kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1185420″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”VPWON_1185420″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]

No Comments

  1. PatrickDen Haag

    Een kicken documentaire over een tijdperk dat nooit meer terugkomt, toen clubs als Steaua en PSV gewoon nog een Europa Cup 1 konden pakken, nu is er geen ene reet meer aan aan het Champions League-voetbal, je kunt de namen van de acht kwartfinalisten al 8 maanden vantevoren op een papiertje schrijven. En over Romario? Het is een wonder dat die het hier vier, vijf jaar uitgehouden heeft, dat carnavalsliedje is een ode aan de tijd dat we nog wereldklasse-voetballers konden binnenhalen hier.

  2. PatrickDen Haag

    …zelfs anno 2013 krijg ik spontaan broekpoep van de uitspraak van de achternaam van Romario door Evert ten Napel…wat een drama.. één van de beste voetballers ooit uit de Eredivisie en dan de uitspraak van zjin naam volledig verkrachten, Ten Napel verdiende het niet om verslag te doen, hij past tussen spelers met namen als Cor Pot, Cees Lok, Platje, Kees Kwak, Kees Kist, Ab Krook, enz enz.. maar zeker geen Romário de Souza Faria..

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *