Andere Tijden: House, pillen en extase

De housemuziek begint als iets kleins, overgewaaid uit de VS. Maar eind jaren ‘80 groeit het uit tot een enorme sensatie. Het is muziek die je moet voelen en dat gaat hand in hand met het gebruik van een nieuwe drug: XTC.
Nederland wordt marktleider op het gebied van Housemuziek en een belangrijke producent van de pillen. De politie is verrast door de plotselinge populariteit en worstelt met het nieuwe verschijnsel. Maar langzamerhand krijgt het politieapparaat enige grip op de situatie.
Voor de liefhebbers die liever een docu zien waar de house muziek centraal staat inplaats van de randzaken (drugs), check dan ook ‘Impact – House gewoon uit je dak’ en ‘VPRO’s Onrust – House 1988-92’
Deze documentaire van Andere Tijden werd oorspronkelijk uitgezonden op 26-05-2012. Meer Documentaires van Andere Tijden kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
Get Adobe Flash
[tab:Sjappoo 1989 on House Music]
httpvh://vimeo.com/9406652#at=0
[tab:END]

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]