Are the royals still relevant?

Waarschijnlijk hebben jullie net zoals wij de afgelopen week genoeg gezien en gelezen over het koningshuis, toch willen we nog even aandacht besteden aan deze 25 minuten durende documentaire van ‘Al Jazeera, Inside Story’. Inside Story belicht echter niet zozeer het aftreden van Koningin Beatrix, maar kijkt wat de voor- en nadelen zijn van het behouden van een moderne monarchie.
Moderne vorsten zijn enkele van de rijkste mensen ter wereld en genieten van privileges die de normale burger niet heeft, maar bezit zoals hier in Nederland niet altijd meer echte macht. Er zijn op dit moment nog 45 landen in de wereld met een monarch, de meeste hebben tegenwoordig geen echte macht meer, maar in landen zoals Jordanië, Qatar, Saoedi-Arabië, Bahrein, Brunei en Koeweit zijn het nog echte absolute monarchieën.
In de documentaire is onder andere onze ‘trots’, Marc van der Linden, hoofdredacteur van de Nederlandse uitgave van Royaly Magazine, te zien. Het gehele bijbehorende artikel is hier te lezen. Nog even een laatste opmerking, hier liep de documentaire niet helemaal lekker, het geluid liep niet helemaal synchroon. Helaas kon er geen Youtube versie gevonden worden, excuses hiervoor.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]