Bandidos 1: De laatste kans

Als 17-jarige puber dreigt de Antilliaanse Wensly Francisco ten onder te gaan aan het straatgeweld in Tilburg. Wanhopig geeft hij zichzelf een allerlaatste kans: hij gaat het leger in. Aangekomen in de toenmalige Nederlandse legerbasis Seedorf in Duitsland wacht hem een verrassing. In zijn peloton zijn er veel meer jongeren zoals hij: kansloos, dysfunctioneel en gewelddadig. Die jongens – Wensly, Allesio, Boulaabi, Valkonet, Perez, Kuik en Van Kester -worden vrienden en noemen zichzelf de ‘Bandidos’.
‘Bandidos’ is een vierdelige documentaireserie over Nederlandse straatjongens, die het leger ingingen als een laatste kans om goede, geslaagde burgers te worden. Eén van hen, Wensly Francisco, probeert zijn voormalige strijdmakkers weer bij elkaar te brengen om te zien wat er van hen en van hun dromen terecht is gekomen.
In deze eerste aflevering van deze erg sterke documentaireserie zien we hoe Wensly afzwaait als militair. Onzeker over zijn kansen in de burgermaatschappij gaat hij op zoek naar de ‘Bandidos’, zijn oude vriendengroep uit het leger.


[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VARA_101341994″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=7tkwvZ-08IA
[tab:END]
[divider/]