Bandidos 3: De vijand onder ons

Als 17-jarige puber dreigt de Antilliaanse Wensly Francisco ten onder te gaan aan het straatgeweld in Tilburg. Wanhopig geeft hij zichzelf een allerlaatste kans: hij gaat het leger in. Aangekomen in de toenmalige Nederlandse legerbasis Seedorf in Duitsland wacht hem een verrassing. In zijn peloton zijn er veel meer jongeren zoals hij: kansloos, disfunctioneel en gewelddadig. Die jongens – Wensly, Allesio, Boulaabi, Valkonet, Perez, Kuik en Van Kester -worden vrienden en noemen zichzelf de ‘Bandidos’.
‘Bandidos’ is een vierdelige documentaireserie over Nederlandse straatjongens, die het leger ingingen als een laatste kans om goede, geslaagde burgers te worden. Eén van hen, Wensly Francisco, probeert zijn voormalige strijdmakkers weer bij elkaar te brengen om te zien wat er van hen en van hun dromen terecht is gekomen.
In de derde aflevering van de documentaireserie Bandidos reist Wensly Francisco naar Libië om zijn vroegere sergeant Boulaabi over te halen naar de reünie te komen. Een rolmodel voor de Bandidos, maar hij werd als moslim steeds meer gewantrouwd in het leger.


[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VARA_101341990″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=7tkwvZ-08IA
[tab:END]
[divider/]